19.6.2015

Muistoja joista en koskaan luovu
Olen miettinyt jo jonkin aikaa, että haluaisin tehdä HAASTEEN esineistä jotka kulkevat mukana läpi elämän. Esineet jotka sisältävät tarinoita tai muistoja ja joista ei luovuta koskaan. Kaikilla niitä ei välttämättä ole ja itsekkin aluksi ajattelin, että onko minulle joku tavara niin rakas. Mutta ei sitä kauaa tarvinnut miettiä, kun niitä tuli mieleen.

Huomasin että ne tärkeimmät esineet olivat olleet aluksi jonkun muun ja ne on annettu minulle uskoen, että osaan arvostaa niitä. Mummon rippiristi jonka hän antoi minulle, kun pääsin ripille. Kummitädiltä saatu rannekoru jonka hän sai, kun muutti pois kotoa, jonka minä sain kun minä muutin pois kotoa. Mummon vanhat räsymatot, toisten isovanhempien hääastioita, ystävältä saatu kivi, ystävältä saatu kirja, valokuvat jne. Huomaan, että minun esineet jotka kulkevat mukanani läpi elämän on esineitä joihin liittyy paljon muistoja ja tarinoita, esineitä jotka ovat olleet tärkeitä ihmisille joita minä rakastan. Toki minä pidän vaikka minun Marimekon astioista ja en varmasti luovu niistä koskaan, mutta ei niihin liity sellaista tunnesidettä, kuin esim. meidän häälahjaksi saatuun astiastoon.

HAASTE:

Esineitä, muistoja ja tarinoita:
Esittele sinulle rakkaita esineitä, joista et luovu koskaan. Jotka kulkevat mukana läpi elämän, joihin saattaa liittyä tarinoita. Jaa tarinat meidän kanssa ja anna haaste eteenpäin blogille jolla uskot olevan muistoja meille lukijoille jaettavana. Itse haastan mukaan: Pesäpuu ja Aamukahvia ja iltateetä blogit, sekä pari Lumo-bloggaajaa: Ram Sam SaaKaaosta ja Kukkamekkoja ja Ollie & co. blogit.

Minä valitsin tähän kaksi erilaista muistoa ja esineitä.

1. ISÄN VINYYLIT

Kun olin pieni kuunneltiin isän vinyylilevyjä ja hypisteltiin niitä. Niistä tuli juuri oikeanlainen ääni ja pieni rohina. Sitten ne levyt syrjäytti ensin kasetit ja sitten cd-levyt. Mutta aina aika-ajoin kaivoin niitä kaapista ja ihailin vain niiden kansia. Kun olin noin 20 vuotias isä antoi minulle joululahjaksi oman vinyylisoittimen ja hänen vanhat levyt. Soitin viritettiin jo heti jouluaattona ja sitten me isän kanssa kuunneltiin hänen nuoruuttaan yöhön saakka. Nyt levyt ja soitin ovat nyt minulla Helsingissä ja kuuntelen niitä omien lasteni kanssa ja kerron niistä tarinoita heille. Muutama vuosi sitten vinyylilevyt syrjäytti CD-levyt ja ne on tullut meille jäädäkseen.2. Mummon aarteet ja muistot:

Isäni äiti on minulle todella rakas ja olen saanut häneltä paljon muistoja ja rakkautta kuljetettavaksi mukanani läpi elämän. Hän on myös jakanut minulle kannettavaksi hänen omia muistojaan, tässä yksi suurimmista, rakkaus. Rakkaus minun pappaani Erkkoon, heidän yhteinen rakkautensa. Isovanhempieni taustat olivat hyvin erilaiset, toinen tilallinen ja toinen torpparin tytär. Niimpä heidän liittoaan vastustettiin viimeiseen asti, jopa niin paljon että siitä kirjoitettiin paikallislehteen värssy. Mummon perheelle ei lehteä tullut, mutta hän sai värssyn talteen naapurin lehdestä. Lehtileikeen hän antoi minulle jo vuosia sitten, kun kyselin miten hän ja pappani oikein rakastuivat. 
Toinen kuvassa oleva esine on minun pappani mummolle antama koru. Koru jonka pappa toi Viipurista, kun hän ensimmäisen kerran sodan jälkeen kävi Laatokalla katsomassa maisemia missä hän sodassa joutui taistelemaan. Matkalla hän osti tämän kellokorun mummolleni, muistoksi naiselle joka on ollut hänen ankkurinsa vaikeina aikoina. 

Nämä esineet kulkevat minulla mukana ja joku päivä toivottavasti annan ne minun lapsilleni tai heidän lapsilleen. 


11 kommenttia:

 1. Tämä on mainio haaste, niin hauska lukea!

  VastaaPoista
 2. Ihana haaste ja mielenkiintoisia tarinoita esineiden takana. Siinä vanhojen esineiden viehätys onkin, kun niihin sisältyy elettyä elämää, tarinoita ja tunteita. Kiitos, tähän tartun heti juhannuksen jälkeen!

  VastaaPoista
 3. Onpa kauniita nuo vinyylit. Etenkin tuo omenainen...

  Kiva haaste, tykkään. Mukavaa päästä mukaan. Tätä jään nyt makustelemaan ja palaan asiaan :)

  VastaaPoista
 4. Onpa kauniita nuo vinyylit. Etenkin tuo omenainen...

  Kiva haaste, tykkään. Mukavaa päästä mukaan. Tätä jään nyt makustelemaan ja palaan asiaan :)

  VastaaPoista
 5. Tää on ihana haaste!todellakin lähen mukaan <3 ihanat aarteet.

  VastaaPoista
 6. Jokunen aika siinä vierähti, mutta nyt olen osallistunut. Jes!

  VastaaPoista

Kiitos <3