8.8.2015

Lasten kanssa hotellissa // Traveling with kid's
Mitä teillä tehdään ensimmäisenä, kun päästään pitkän päivän jälkeen hotelliin? Meillä heitetään vaatteet pois ja sukelletaan puhtaisiin pehmeisiin peteihin. Mutta jos hotellihuoneessa on amme, niin sinne petiin sukelletaan ammeen kautta. Amme on aina plussaa, kun kotoa sitä ei löydy. Itse makaan X-asennossa sängyllä ja kuuntelen lasten ilonkiljahduksia kylpyhuoneesta. Mies on luultavasti karannut hotellin saunaan tai lukee lehteä. Tämä on aika perus meno mitä meillä tehdään pitkän lomapäivän jälkeen hotellissa.

Ennen lasten syntymää hotellilla oli aika vähän merkitystä, kunhan jossakin nukkui se riitti. Matkalla kaikki muu oli tärkeämpää. Sitä on tullut punkattua aika monenlaisessa paikkassa, osaa niistä on myös hotelliksi kutsuttu, vaikkei ehkä aivan hotellilta ole tuntunut. Eräässä bed and breakfast paikassa aamianen koostui pelkistä kroisanteista ja hillosta sekä pussi teestä. Se oli aika surkuhupaisa näky pienen pieni seisovapöytä salin nurkassa, kulhossa kroisantteja ja purkissa hilloa. Nuoruuden krapulassa se ei juurikaan haitannut.

Kun sain lapsia ajattelin, että sinnikkäästi näytämme lapsille monenlaista tapaa matkustaa, mutta ihmeellisesti se mieli muuttui. Kakkapyllyn pesu jossain käytävällä yhteisessä kylpyhuoneessa ei oikein innostanut. Tai tupakoiva kerros-siivooja tuomassa epäilyttävän näköisiä pyyhkeitä nortti hampaissa tarjoten pyyhkeet oven raosta voisi olla jo liian eksoottinen. Tosin vanhoissa suomalaisissa matkustajakodeissa on oma viehätyksensä, niitä vaan ei taida enää juuri löytyä. 

Tällä hetkellä meidän perheen suosikki hotellit näyttävät olevan Scandic -ketjun hotellit. En tiedä johtuuko se siitä, että niitä on ollut kaupungeissa joihin olemme matkustaneet vai kantispisteistä, hinnasta, huoneista, palvelusta, vai ehkä kaikista näistä, mutta tyytyväisiä olemme olleet. Ensimäinen kosketus Scandic hotelleihin tapahtui joku vuosi sitten Tukholmassa. Scandic Grand Central Tukholman keskustassa oli jäätävän hyvä. Upgradesimme huonetta silloin muutamalla kympillä, ja kyllä kannatti. Musadikkarille huoneesta löytyi vinyylisoitin ja kylpyhuone oli isompi kuin kotona. 

Nämä kuvat ovat meidän Tampereen Särkänniemi reissusta, hotelli Scandic Tampere Stationista. Hotellin sijainti on meille autottomalle junalla matkustavalle perheelle täydellinen, kun matkaa asemalle on alle 100 metriä. Tämä oli meidän kolmas vierailu kyseisessä hotellissa ja aina palvelu on ollut iloista, ystävällistä ja ammattitaitoista. Tuosta vaan meille neuvottiin hyvät ravintolat ja oikeat bussivuorot. En muista olisinko joskus ollut johonkin tyytymätön, päin vastoin, suosittelen. Ihana oli taas pitkän päivän jälkeen sukeltaa kylvyn kautta pehmeään sänkyyn, katsella elokuvia ja nukahtaa kun siltä tuntui. Ja se aamianen! 

yhteistyössä Scandic hotellit.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos <3