1.9.2015

Kun kameran linssi Heurekaan hajosi // Science Center Heureka

Kesäloman viimeinen viikonoppu oli ihanan kuuma ja meillä oli takataskussa liput Tiedekeskus Heurekaan. Heureka oli oiva valinta kuumaan päivään, kun ei jaksanut olla koko päivää ulkona, mutta kuitenkin Heurekan pihalla pääsi nauttimaan myös vedestä ja auringosta.

Ja kuten otsikkokin sen jo kertoo minulla hajosi kameran linssi Heurekassa, joten kuvia otin vähänlaisesti ja niistäkin suurin osa aika utuisia. Siis automaattitarkennus lopetti toimimasta kesken kaiken, eikä manuaalikaan suostunuut tarkentamaan (ihan kuin osaisin sen hyvin, hah). Onko kellään muulla hajonnut Canonista linssi näin? Siis tehdaslinssi. 

Mutta suoraan sanottuna se linssi ei haitannut edes kovinkaan paljon (vähän aikaa v*tutti toki), koska meillä oli oikeasti niin hauskaa. Jotenkin mietin etukäteen, että mitenkähän meidän neljä vuotias Olavi viihtyy, mutta hän piti paikasta todella ja monen tunnin jälkeen hänet piti lahjoa Heurekasta ulos. 

Ensin ei meinattu saada lapsia Heurekaan johtavalta kävelysillalta itse Heurekaan ja sitten heidät tosiaan piti lahjoa sieltä ulos jäätelöllä. Sisällä pienet iivatit säntäili joka paikkaan, että varmasti ehtii nähdä kaiken. Ja niissä suosikkihuoneissa viivyttiin pidempään. Rottakoripallo oli ihan ehdoton suosikki ja ehdittiinkin nippanappa viimeiseen näytökseen. Koripallo pelin jälkeen Iida-Elviira jäi juttelemaan rottien hoitajan kanssa, ja sai hyviä neuvoja ensimäisen lemmikin hommaamiseen. Me vanhemmat huokaisimme helpotuksesta, kun kuulimme ettei rotta oikein sovi pienen tytön lemmikiksi. Muuten ihan kivoja otuksia, mutta se häntä jostain syystä "pelottaa".

En oikein tiedä mitä erityisesti paikasta kertoisin, paitsi pelkkiä kehuja. Henkilökunta oli niin ystävällistä ja auttavaista, ja he valaisivat monessa meitä askarruttaneessa asiassa. Paitsi joo, jos pelkäät korkeitapaikkoja, niin ei kannata lähteä kokeilemaan katorajassa pyörällä ajamista. Minä yritin, istuin jo satulassa ja luovutin. No oli ainakin pikku pojilla hauskaa naureskella minulle, kun  en pystynytkään moiseen suoritukseen.

Menkää Heurekaan ajoissa. Me emme siis menneet kovin ajoissa, ja muutama mielenkiintoinen juttu jäi näkemättä kuten planetaarion näytökset. Kaikesta huolimatta meidän reissu oli ihan huikea. Iida-Elviira antaa kuulema tällekkin lomapuuhalle täydet pisteet. Ja tästä kohti syksyä.

Yhteistyö2 kommenttia:

  1. Heureka on kiva, olen lapsena käynyt kahdesti. Varmasti se on muuttunu paljon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen myös käynyt joskus lapsena ja jotakin tuttuakin paikassa oli. Mutta aidosti ihana paikka...

      Poista

Kiitos <3